Tuesday, January 10, 2012

Agilitytreeniä 2012 viikot 1+2

Viime viikolla teimme pyhiinvaellusmatkan Oreniukselle Sarin kanssa. Ralli ja Ryyni oli kyl taitavia ;). Mulla oli alkuun ihan ihme löysä asenne, sain siitä sapiskaa. Sain lopuksi radan nollana läpi, Ryyster oli jo aika puhki niin ehdin sitä ohjaamaan. No okei, oli omat jalatkin jo raskaat... Kotiläksy: treenattava esteiden itsenäistä osaamista. Nyt radalla kepeille täytyi lopussa jättää tekemään itsenäisesti ja keinulla oli otettava sivuetäisyyttä. Noh, pari ekaa kertaa meni ihan hienosti, sitten alkoi jo hajoamaan. Ryyni ei mennytkään enää keinulla suoraan päähän asti vaan tuli sivusta, kepeillä samaa..
Eli koiraa ei olekkaan opetettu ihan niin huolella kun haluaisin ajatella. Oli kyl hyvä treeni ja sain paljon ajateltavaa omasta latauksesta ja vatsinkin koiran kouluttamisesta esteillä. Osaako koira keinua, jos se ei lähety sinne ilman ohjaajan liikettä yhtä kertaa enempää? Tarviiko koiran osata pujotella itsenäisesti riippumatta ohjaajan sijainnista? Osaako koira takaakierron, jos se onnaa lähettämällä vain joka toinen kerta? Hakeeko koira yksittäisenä esteenä muurin? Kestääkö takaaleikkauksen/persjätön/valssin renkaalla tai pituudella? Jne, jne...

Pähkäiltyäni päätin aloittaa estetreenit, just niitä perusasioita... Tavoitteena se, että kisoissa voisin keskittyä ainoastaan ohjaamiseen ilman yksittäisten esteiden erillistä varmistelua.

Torstaina yllätys yllätys treenilistalla keinu. Tavoitteena siis: Ryyni tulee täysiä kontaktille kuono eteenpäin riippumatta mun sijainnista, keinu tippuu, Ryyni ei liiku (siis ei mielellään sais tarjota 2on-2offia, en ole siitä kieltänytkään, mut ultimate tavoite olis ilman sitä), vapautus. Vaihteleva palkka, välillä nakin pala kontaktilla, välillä vapautus putkeen, välillä leluun. Sivuetäisyyttä, lähettämällä, päällejuoksuna/persjättönä, takaa leikkauksella jne.

Lauantaina Sarin, Poncho-sannan ja Jennin kanssa treenaamassa rataa. Keinuun en ollut 100% tyytyväinen ja välistävedosta Ryyni ei ollut ikinä kuullutkaan. Tarpeellinen treeni...

Maanantaina MAreenalla aamuagilitya pitämässä. Tein samaa radanpätkää Ryynillä, jossa mm. niisto-persjättö ja avokulmakepit, Ryyni oli super! Avokulmaa on treenattu längellä, nyt otin eri kulmista ilman apuja ja joka kerta (5/5) meni oikein! Nisuminna palkkas lopussa, eli kaupanpäällisenä tuli vahvistettua itsenäisyyttä ja vauhtia. Minnan Kädi-parson harjoitteli verkkokeppejä ja kontaktia, se on ihana!

Tänään aamulla hallilla treenissä lähinnä välistävetoa ja eri kulmista rengasta. Renkaan Ryyryy handlaa hienosti häiriössäkin, välistävedoissa kiroilee pahana, pöljä pieni ;). Tehokkaat pikatreenit ja jäähkälenkillä niin kaunis auringonnousu pikkupakkasessa.

Lauantai-ilta menee Hyvinkäällä kisoissa, 3 starttia, ekaa kertaa kakkosissa. Kisojen arvioidaan loppuvan klo 22.40 :)! Niin hyvä fiilis päästä kisaamaan, pitäkää peukkuja!

1 comment:

Leena said...

Pidetään ja korkeella! Hyvää ja menestyksekästä tätä vuotta.
T: äippä & co.