Friday, January 25, 2008

Valssivamma?

Nyt sain katsottua huolella Affenanmaan radat videolta. Ne mun valssit, oli ne sitten puoli/kokonaisia, olivat kautta linjan ihan ala-arvoisia. Puoli valssilla on turha yrittää ottaa koiraa haltuun, jos liike tysää kaikkein kriittisimmässä paikassa ja akka jähmettyy osoittaen just sinne väärään suuntaan. Kerta toisensa jälkeen samaa virhettä, kamala oli katsoa. Turhauttaa, kun olen muka niitä treenannut vuosia, muttei minkäänlaista kehitystä parempaan suuntaan.

Tänään päivällä hallilla otettiin väärän pään putkea niillä muilla menetelmillä. Pari vuotta sittenhän ei mulla ollut vielä riittävää kontaktia Rissaan, nyt saattaa tilanne olla jo eri. Ja onhan mulla reittä mitä taputella ;). Otettiin tänään lentävällä lähdöllä hyppy, hyppy, vääränpäänputki. Ensin puolivalssilla: ekalla kertaa jäin just tyypillisesti kömöttämään, hyvin kilpailunomainen suoritus ;). Toka kerralla oppikirja ennakointi joten puolikkaalla onnistui. Ongelmana näissä valssiviritelmissä on aina väärä ajoitus ja vauhti tyssää täysin. Pakko kai se on uskoa, että vaikka tekniikkana toimii 100% niin meillä ei, koska olen kisoissa 100% myöhässä.

Muutaman kerran otin vain suunnan vahvasti sinne oikeaan päähän putkeä, ennakoiva "tässä" ennen tokaa hyppyä ja vielä sen jälkeen, koiranpuoleinen käsi lähellä kroppaa. Toimi hyvin, ei Rissa edes kysynyt. Liikehän sitä koiraa vie oikeaan suuntaan? Mutta entä sitten, kun koira 2 estettä edellä eikä kömö ohjaaja ehdi niitä ennakoivia tekemään? Tästä ei saa tehdä liian isoa mörköä, sanoi Nissinenkin. Pitää nyt muhittaa ajatusta, miettiä millä saisi vaikeissa kohdissa ohjaukseen varmuutta, sitä kautta rentoutta ja vähemmän niitä perhanan hylkyjä ;)

No comments: