Tuesday, June 26, 2007

Treenisuunnnitelma/hyvin pitkä terapeuttinen vuodatus

Olen siis pysähtynyt miettimään oikein huolella, miksi vanha ongelma, kontakteilta kisoissa loikkiminen, on palannut.
Perusopetus ihan alussa oli liian hätäinen, kuitenkin, vaikka silloin luulin edenneeni johdonmukaisesti. Pöhkönä olen vaihtanut treenityyliä jokaisesta vinkistä, en ole palkannut oikein. Hidastelut johtuneet paineistamisesta, Rissa on oikeesti herkkis ;)

Alkukeväästä aloin ottamaan treeneissä läpijuoksuja saadakseni kaivattua vauhtia ja iloisuutta alastulolle. Fakta on, että niillä hitailla nykytys-kontakteilla saatettiin tuurilla pärjätä näissä pienissä paikalliskisoissa, jos paremmilla oli huono päivä ;). Ihan kuumimpaan kärkeen ei olisi ollut mitään asiaa, (no ei ole kontaktivirheilläkään, voisi joku mälsä tyyppi nyt lällättää...), sinne kuumimpaan kärkeen Rissa kuuluisi ja sinne minä haluan ;).

Samalla, kun treeneissä palkkasin parit läpijuoksut, lopetin kisoissa kontakteilla koiran "auttamisen", en oikein itsekkään ymmärrä miksi.

Ja siitähän koko soppa taas alkoi. Olin äsken varaamassa aikaa ties kenelle koutsille, Kokkosen Tuijaa jo konsultoinkin, puhelimessa oli jo Oreniuksen numero (sen isomman), piipaa-autonkin tilasin, tosin selkäkramppini takia mutta kuitenkin. Sitten istahdin alas ja epäluonteenomaisesti aloin ajattelemaan., ihan ite ja rauhassa. Vuosien varrella olen saanut tosi hyviä, hyviä, huonoja ja tosi huonoja neuvoja kontakteille. Nyt vaan muistelemaan niitä tosi hyviä ja hyviä. Olen liian ärhäkkäästi koklaillut kontakteilla sitä sun tätä, miettimättä, käykö se Rissalle ja käykö se mulle. En ole malttanut pitää kunnollista kisataukoa (!) opettaessani uutta tai yrittäessäni vahvistaa vanhaa. Olen etsinyt pikakorjauskikkoja.

Täten esittelen teitille TREENISUUNNITELMANI:

MISSIO: Ettei enää ikinä tulisi virallisissa kisoissa kontaktivirhettä, että saisin opetettua nopeat, stressittömät ja varmat suoritukset, ettei ikinä enää tarttis palata tähän syvään harmituksen tilaan mokomien kontaktien takia.

-(Pärnun jälkeen) kilpailutaukoa AINAKIN piirinmestiksiin elokuun puoliväliin, henkisesti olen asennoitunut odottamaan, kunnes olemme valmiit. Tavoitteena vuoden 08 ässämmät. Kuumin kärki ;)

-Palkkaus: Olen alkanut kuumentamaan Rissaa taas namirasialle, Ute Schneiderin ohjeilla. Mistä lie muistikätköstä sen keksinkin. Ideana siis, että koiran osatessa on-off-asento ja kohta, laitetaan palkka metrien päähän kontaktista. Koira vapautetaan lelulle/namirasialle katseesta tai kuten nyt Rissalla, siitä, että se tulee kovaa alas asti. Marian kanssa tehtiin sitä paljon Likalla ihan alussa ja toimi superisti. Tänään oli pari oikeinoikein hyvää ja nopeaa alastuloa, jatketaan tällä. Vinkupallo on ollut myös pop, sillä otin samalla tavalla viitisen toistoa aalla. Namipurkkia tuntuu enemmän himoitsevan. Palkkaukseen muutenkin huomiota, tänään kentällä hihkuin itseni hikeen (jo koukkuselkä suortuu...).

-Toistot. Tavallinen koira oppii toistoilla, voishan niitä Rissallakin kokeilla ;)
Tilasin sellaisen minikontaktiestehäkkyrän. Laitan sen Jokisen riemuksi keskelle pihaa ja alan paukuttamaan. Realistisesti ehtisin ottamaan sellaisen kolmisenkymmentä toistoa HYVÄLLÄ palkkauksella päivässä, ideaali ois kymmenen sarjoissa (?), pitää katsoa sitten. Treenikentällä otan aina vähintään 5 toistoa putkeen. Radalla (jos on ideaa mennä muutenkaan rataa palkkaamatta??) aina palkkaan kontaktiesteillä.

-Ruokinta (tähän puuttuminen oli kans Seppäskän idea). Rissa saa tällä hetkellä ainoastaan 1 1/2dl (llaadukkaita) kuivanappuloita illalla. Ei hyvä. Kamppailen itseni kanssa alanko puolibarffaajaksi vai mitä. Suunnitelmissa siirtää osa ruokamäärästä palkkaukseen, silloin ainakin keksittävä jotain muuta kuin nappuloita. Lihaa meitin rinsessalle?

-Asenne, motivaatio. Miten paljon haluan menestystä Rissan kanssa? Paljon. Eli töitäkin pitää olla valmis tekemään paljon. Hyvällä sykkeellä, tästä se lähtee!!

No comments: