Monday, November 30, 2009

Psyykkausta

Oreniuksen Juha kävi Kouvolassa pitämässä psyykkisen valmennuksen luennon. Asiaa alusta loppuun. Eniten muhun kolahti asia, jota Juha on mulle aikaisemminkin yrittänyt takoa: Oikeasti pärjätäkseen ei riitä, et yrittää kisoissa ottaa itsestään täydet tehot(100%), mutta treenit vetää löysäillen. Hävettää myöntää, mulla treenitehot olleet viime aikoina siinä 50% paikkeilla...

Sitkeä räkätauti ja työkiireet painaa, treeneihin en ole kunnolla ehtinyt. Juoksukoulu on ollut nyt katkolla neljättä viikkoa, pitää alottaa varmaan aika alusta. Mielikuvaharkkaa olen tehnyt kyllä, ihan perus kisafiiliksen hehkuttelua ja onnistumisten toistoa. Nyt myös uutuutena treenifiilistelyä! Sepä on siskot vaikeaa se. Pilkoin päässäni yhden pikaisen kahjojen ninjojen treenipätkän ja kelasin sen läpi "sillai niinku se ois pitäny tehä heti ekalla kerralla".

Aika tehokkaasti aloin hiffaamaan, mikä menee pieleen ja miksi. Mulla on aina kamala kiire radalla, rytmitys ei vaan onnaa. Usein jätän koiran suorittamaan itsenäisesti ja yritän päästä edelle, vaikkei siitä olisi just siinä tilanteessa mitään hyötyä. Vieläkin saatan käydä jarruttamaan omaa juoksuvauhtia liian aikaisin ilman muita ennakointeja. Varsinkin pahassa paikassa en mene tarpeeksi rohkeasti tilanteeseen vaan varon just sitä virhettä... Ou nou, aina vaan samoja juttuja. Vahvuuksia pähkäilin kauemmin: itsevarmuus ja rohkeus tehdä omia juttuja. Oma liikkuminen on kehittynyt huimasti juoksukoulun ansiosta. Ja tietty hieno pieni valkoinen! Sillä on valtava halu mennä rataa täysiä, hyvällä ennakoinnilla kääntyy nykyään ihan ok, kuuntelee oikein ajoitettuja ohjeita (!). Teknisesti se sais olla taitavampi (jos joku jaksais sitä kouluttaa, huoh...).

Parin viikon päästä PM-kisat Tukholmassa! Iidaa ja Sooloa olemme lähdössä kannustamaan isommallla joukolla. Rissasen kanssa kisaan lauantaina taviskisoissa, agi+hyppis. KIVAA!

No comments: