Sunday, February 13, 2011

Orenius 13.2.2011

Jos et usko treenikavereitasi niin usko edes Juhaa!

Ryyni meni hienosti, kunhan lopetin piipittämisen ja sipsutuksen ja aloin viemään kuten vietikästä terrieriä kuuluukin. Ryyni kävi kuumana, ei oikein olis malttanut kuunnella ohjeita. Tai siis mie en ollut ihan kartalla. Yhtäkkiä mulla onkin hutkeltavan pennunpulleron sijaan vaativa AGILITYsähikäinen räksyttämässä, hassua! Mulla on asenneongelma Ryynin kanssa: pahin taitaa olla näyttämisen halu, miten noloa! Lisäksi haluaisin jo kovasti vaatia sellaistakin, jota en ole edes ehtinyt opettaa. Kokonaisuus on hyvällä mallilla, rohkeutta (ja mulle tyypillistä agrea) peliin, Ryyniä pitää viedä samalla raivolla kuin Rissaakin!

Lähtö taas karsea. Pitäskö unohtaa istu-asento ja hyväksyä seisominenkin? Ryyni tulee hyvin ohjauksiin. Imua kaikille esteille, varsinkin hypyille saatava lisää. Hienosti kyl alkaa hakemaan vajailla ohjeillakin ;).Takaakierto-päällejuoksu vaatii takaisin-hypyssä tosi voimakkaan vastakkaisen käden mitä mie en suostunut taas heti tajuumaan.

Puomilta Ryyni juoksi läpi (x3)! Olin ihan shokissa enkä osannut reagoida oikea-aikaisesti. Paluu perusasioihin tässäkin. En ole sittenkään riittävästi ottanut häiriötä vaan varonut ettei-se-nyt-vaan-tule-sieltä-läpi. Ryynin pitää kestää nykimiset, lelun heittelyt ja valelähdöt. Vapautus vähäeleisesti, paikallaan seisten ainoastaan vapautuskäskyllä. Juha vielä lohdutti kontakteista, että hyvällä mallilla ovat, nou hätä. Ei paljon lohduta (no vähän kuitenkin;)).

Menin ennen Ryyniä Sarin KOLMOSLUOKKALISEN Ralli-bortsun kanssa. Se paikkas koko ajan mun ohjausvirheitä, luki mun ohjausta JA rataa ihailtavan tarkasti ja tekniikkahan on huippuluokkaa. Radalla vaan nauratti kun koira menee oikein vaikka näytin ihan hullusti ja väärällä kädelle. Hieno pieni! Yllättävän hyvin jaksoin kahden koiran kanssa juosta (tai no Ryynärin kaa ei niin paljoa tietenkään mennyt).

1 comment:

Alisa said...

On nyt ihan pakko kommata tohon istumis seisomis juttuun agilityssa... Meillä kun on Pepin kanssa semmonen juttu, että kesäsin Peppi istuu yleensä ihan hyvin ja jaksaa odottaa yms. mutta talvisin se on melkoisen vastahakoinen istumaan, koska peppu jäätyy :D En tiiä et onks Ryynillä mitää tommosta vai onko se vaan sitä pennun malttamattomuutta yms. Ja eihän sillä agilityssa loppuenlopuksi hirveästi merkitystä ole istuuko, seikoo vai makaako, mutta itse kyllä meinaan taas kesällä saada koiran kunnolla istumaan, mutta toistaiseksi menee vaan omat hermot kun liikaa siitä stressaa (; Tsemppiä molempien koiruuksien kanssa.