Wednesday, May 15, 2013

Ryynäri treenaa

Tänään juhlittu 7-vuotiasta ihmislasta! Kouluun on tutustuttu ja ekat hampaat irronneet. Äitin pieni on jo iso, miten se aika menee näin nopeasti! 

Koirat mukana lapsivilinässä ongelmitta, kuten aina. Tasan kolme vuotta sitten oli Ryyni just synttäribileiden aikoihin kotiutunut ja mahtui Legon Herofactory-rasiaan. Suuren suuri se ei ole vieläkään, mut on se jo oikea agilitykoira! Olen sen (agility)ominaisuuksiin kyllä tosi tyytyväinen. Se on hullun saalisviettinen, ahne, se kestää toistoja (ja mun epäloogisuuksia ja hermostumisia). Koko ajan haetaan sitä tasapainoa hallittavuuden ja hulluuden välillä, tässä lajissa kun ei tuu koskaan valmiiksi!

Treenattu on ja fiilis on hyvä. Kiirettä on piisannut, lepattavaa mieltä olen tyynnyttänyt Mindfullnes-harjoitteilla. Tuskin opitusta on haittaa kisoissakaan ;).

Keppisulkeiset. Avokulmaa vastakäden törkkäsyllä, toimii. Avokulmaa lähettämällä, jaahas... en siis lähetä jos vaan ehdin törkkäsemään. Umpikulmaa takaaleikkauksella ja ilman. Sivuetäisyyttä, ohijuoksua, perussettiä.

Helletreenit Mareenalla Sarin kanssa. Olin ihan löysä ja kuumuuden nujertama. Koira ei ollut kumpaakaan, joten onnistumiset näissä treeneissä kortilla. Sain kuiteskii vahvistettua irtoamista sivuhypylle ja pimeän pään putkea. Keinun suoritustavasta oltiin Ryynin kanssa eri mieltä.

Toissa päivänä iltalenkki vei hallille (muun Suomen katsoessa jääkiekkoa..?). Irtoamista ja kontakteja, kaikki tuntui onnistuvan. Keinu namivahvistuksella nyt ihan super!

Tänään aamulla pikaisesti ennakointeja (palkkaa kädestä paljon) ja erottelua. Erottelu ei oo satavarma, onnistuminen liikaa kiinni mun linjauksesta, Ryyni kun ei itse ajattele.

Tiukkoja persjättöjä ei kestä kepeillä eikä puomilla !! Ihme homma, vähänhän oon niitä persjättöjä tehny muutenkaan, mut silti. Vahvistettu 2on2off ja kepeillä pysymistä häiriössä (tiukkoja nykäsyjä, lelun heittelyä, kuumenettu avustajalla). Saattaa joutua nyt ennen arvokisoja parit hylyt kisoissa ottamaan, liikkeen mukaan lähtee kisatilanteessa ihan liian helposti.

Persjätöt treenilistalle!

Huomenna Hanna ja Papun kanssa P-Haun iltakisoihin eiku siis kontaktitreeneihin. Ryyni pysähtyy puomilla, saa tulla katsomaan ;)





No comments: