Thursday, February 06, 2014

Fast and furious

Kaikenlaista koirahörhöilyä ollaan taas ehditty. 19.1. Ojangossa oli hieno päivä! Kunhan ennätän niin voin selata hardcore-harrastajille ratamme livestreamista. Kiva oli saada matkaseuraa Hannasta ja Papusta ;).

 Hyppiksellä kepeille avokulmaan ampui jo kaukaa. Hunnille ei pärjätty, niillä oli kyllä upea rata.
Toisella radalla oli hurmos meillä molemmilla, voitettiin supermiinuksella ;). Kiitos Kollasille videosta. http://www.youtube.com/watch?v=Hz5QD3sg1SY


Siimeksellä kans mukava rata, nollia tuli vähän. Rima tippui ihan lopussa kun seisoin koiran linjalla (taas). Ryyni oli radalla vaisun oloinen, jouduin ennen starttia muistuttamaan käytöstavoista, Ryyni tulistui kanssakilpailijalleen lämppäalueella ja meinasi irrottaa kaverilta ylimääräiset karvat.

1.2. jälleen ojangossa, Herralalla oli kivat radat. Ekalla radalla tapahtui kamalia: aalta tuli kontaktivirhe! Yhtään en koiraa kattonut ja rynnin vaan menemään. Oli meidän eka ja vika kontaktivirhe! Olihan nämä ongelmat tiedossa, kun siirryin aalla pysäytyksistä pois kesällä, nyt vaan tarkkuutta mun ajoitukseen. Ja puomi on kisoissa ollut nopeilla vapautuksilla, ei ryynin kaltainen kääpiö muuten mitaleille pääsis :(. Päätin nyt vaatia enempi kontrollia ITSELTÄNI, niin tuo koirakin tokenee ;). Treeneissähän en saa Ryyniä pois kontaktilta edes millään hämyillä, pitänee raahautua möllikisoihin, että saan itteeni kisavireen.

Hyppiksellä ihan ok menoa, renkaalla olin niin myöhässä, liike liikaa eteen ja sain kelata siimaa kun koira ei tajunnut mun antiohjausta vaan lennätti. Hävittiin Xanonille alle sekka, kovaa ne meni ;).

Vikalla radalla aa oli kriteerien mukainen. Mie tein ennen keppejä niin karseen holy KAU-valssin, ettei tosikaan: ei ennakointeja, paikka oli väärä, suunta oli väärä... Sain törkättyä takaakiertoon vaikka piti vaan hypätä. Puomilla jäin tarkoituksella taa, näistä kun Ryyster on tupannut lipsumaan. Kuumana kävi pieni ja sain annettua palautteen kisatilanteessa (koira toruen maahan ja kainaloon).

Treenattu on. Niinun luona Tiian ja Sarin kanssa. Mulla SAATTAA olla epäloogisuutta ohjauksissa, sama liike tarkoittaa eri asioita ja koiran pitäis osata mua tulkita. Mulla pöhköjä ohjausvalintoja, mutta ajoittain tsemppi kohdallaan,
Omineni olen vahvistanut ohjaavaan käteen napakampaa reagoimista, paljon palkkaa kädestä. Lähinnä käyty leikkimässä, muutamia toistoja.
Sarin kanssa työstetty Romppaista, on se mainio! En vaan vieläkään ymmärrä paimenen sielunmaisemaa, outoja ovat.

Eilen omassa porukassa pikamöllärit, niin hauskaa! Kiho pysyi lähdössä, Valma oli ihana pomppukone, Jack meni kovaa, Ryyni teki 2on2offit vaikka vedätin, Kädi meni iloisen ohjaajansa kanssa iloisesti ;), Vinkillä tehtiin vauhtia puomille ja mulle mustelmia kun kopittelin sitä ja ei-parson, mutta vahvasti parsonsieluinen sheltti Emppu oli ihanan vauhdikas ja kuriton ;). Isoja paimenia en ehtinyt jäädä ihastelemaan, mutta pointtina siis hehkuttaa hienoja koiria ja mukavia ihmisiä!! Paremmalla ajalla lisää näitä!

No comments: