Tuesday, February 25, 2014

Umppari

Rannikon treenissä olin ekaa kertaa, sain peruutuspaikan lennosta. Mulla oli ennakko-odotuksena turhia kikkailuja hienoilla nimillä... joten yllätyinkin positiivisesti. Timo kehoitti lähtemään liikkeelle aikaisemmin tilanteissa (nevöhööd), Ryyniä ei tarvi saattaa niin pitkälle vaan opittava hyödyntämään irtoamista. Esteväli 4-5 oli rataantutustumisessa ihan kammotus, siihen sain hyvät ohjeet ja kertaakaan ei livahtanut ptkeen! Eli mukaan neloselta "vekin kaltaisella" jalat vahvasti vitoselle. Sama oli keinun jälkeinen tilanne, ettei seuraavalta hypyltä lipsahda puomille. Ei tarttenu niin vihasesti huutaa tai pyöristää linjaa vain melkeinpä päin vastoin, tiukkuutta ja liikettä. Poispäinkäännökset on meillä ollu aina suht hyvät jotenkin ihan itsestään, joudunhan niitä kisoissa käyttämään kun en vaan ehdi välillä muuta. No ei ollu nyt hyvät poikkarit vaan kamalat, esteväli 6-7 ja 12-13. Koiralla ei useimmiten ollut hajuakaan mitä siltä halusin ja rytmitys ihan hukassa. Oli hyvä päästä pitkästä aikaa ohjattuun treeniin ja kontaktit oli hyvät pysäytykset (aa tuntui hitaalta?).

Omineni kävin pariin otteeseen tekemässä poikkareita ja sylkkäreitä ja lopulta kaikki ohjaukset oli niiden somia sekasikiöitä. Nimeksi ohjauskuviolle umppari? Huudetaan, huidotaan umpimähkään, laitetaan silmät kiinni ja toivotaan parasta. Ehdoton holy KAU-klassikko tämäkin.
Sarin kanssa pientä kontaktitreeniä kuumentaen. Jouduin lisäksi valssisulkeisiin tavoitteena saada mahd. napakka oma liike ja koira tulemaan tiukasti. Ääh...
Sunnuntaina tyttöjen kanssa treenit, joissa tavoitteena mulla iloinen tsemppifiilis no matter what, kontrolli vauhdissa ja aan stopin vahvistusta ohijuoksuissa. Voihan putkijarru sentään! Ryyni lennätti taas putkista ellen tehnyt suunnilleen puolivalssia ennen sitä, ei tullut muutenkaan  haltuunottoihin toivomallani tavalla. Ja hermostua ei saanut vaan piti lirkuttaa ;). Vauhti oli kyllä kohdallaan ihan koko treenin!

Ilmoitin Ryynin Lappeenrantaan ja Kotkaan kontaktitreeneihin ;). Eiköhän kuukauden kisaamattomuus ole jo riittävä tuomio mulle mun ahneudesta :D. Ai niin, ja kyl mie hain sinne EO:iin kuitenkin, jos tulis vaik peruutuksia.

No comments: