Friday, August 24, 2007

Jenny Dammin koulutus Piikkiössä

Jenny oli kouluttajana perusteellinen, kärsivällinen ja kannustava. Uutta opittiin/vanhaa muistutettiin:

-kaikille, kaikkiin tilanteisiin valssi edessä ei ole aina viisain vaihtoehto suunnan muutoksissa
-takaaleikkauksiin (napakka/lähettävä), erilaiset ennakoivat "vihjeet" ennen hyppyä
-muutenkin selkeyttä käsiohjaukseen, onko käsi in=lähellä vartaloa, koira kiinni vai out=käsiohjaus ylhällä, koira kauas
-ohjajan juoksulinja "koiran linjalle" huomioon otossa

Jenny varmaan pyörtyisi, jos sais nähdä tämän varsin viisaan tiivistelmäni koulutuksesta... Vähän oli aluksi vaikea luopua puolivalssista ts. askel taaksepäin naama koiraan päin koiran haltuun otossa, varsinkin kun sitä olen niin paljon harjoitellut. Jennyn opeilla mennään just toiseen suuntaan (niinkuin ennen vanhaan...), olkapäitä kiertäen, antaen juoksulinjalla, käsi+suullisella käskyllä vihje haltuun otosta etukäteen. Muutenkin olkapäillä annetaan koiralle vihjeet ja suunta. Oma treeniryhmäni on niin kiihkojaakkolainen, ettei se ehkä olisi varsinkaan takaaleikkauksia sulattanut mukisematta, mutta onneksi ne on meidän vahvuus!

Kääk, onpa sekava sepustus, ostin 2 Jennyn DVD-tä, pitää varmaan katsoa ne ja jatkaa sitten ;)

Rissa sai perskärpäskohtauksen kesken koulutuksen, ikinä ei ole vaiva agilitya vielä haitannut. Rissa oli jo toisessa treenissä ihme vaisu ja haluton. Vikassa treenissä ei kuunnellut yhtään, häntä koipien välissä lähti sitten pyllykärpäsiä pakoon, ei meinannut antaa ottaa itseään kiinni! Että otti päähän. Tuntuu vanhemmiten vain pahenevan, onko kellään ideoita, mikä auttaisi?

Aurinkoinen päivä, hauska kesälomaretki ja agilitya yllin kyllin. On milenkiintoista käydä hyvinkin erilaisissa koulutuksissa, ja katsoa, mikä sopii itselleen ja koiralle. Ei minusta taida kuitenkaan ainakaan ihan vielä kiihkojennyläistä tulla, niin "ysäriltä" se olkapäiden kääntö tuntui. Tinttiä ohjasin/ yritin ohjata suht samalla tyylillä, se oli silloin ysärillä ihan must.... Aion kuitenkin opetelle tuonkin ohjaustyylin perusteet, ihan varmasti niistäkin on paljon hyötyä.

Pulipuli oli mukana hengittämässä agilityilmaa. On se aika epeli, reipas ja peloton.

No comments: