Wednesday, March 04, 2009

Oreniuksen valmennus 28.2.-1.3.

Lauantaina pääsin sittenkin ylimääräisenä otattamaan, hieno homma. On sillä Juhalla silmää, sain taas paljon vinkkejä. Juha kannusti minua löysäämään kontakteilla. En ihan heti enkä helpolla lähtenyt kokeilemaan vedätystä kontakteilla. Tottahan se on, että vauhtia on puomiin ja aahan saatava paljon lisää jos aikaa kovissa kisoissa pärjätä. Vaikeeta vaan olla olematta kontaktinatsi ja löysätä pipoa. Ja totta sekin, ettei se lohduta, jos treeneossä on nopeat on-offit, jos kisoissa aina junnataan sekuntikaupalla kontaktialuelta tökstöks alas... No, pakko alkaa satsaamaan nopeuteen, ainakin sain järkeenkäyvät ohjeet, miten toimia. Lauantaina vedin rataa sen verran, että jalat oli maitohapoilla ja hiki tirskui. Yhtään nollaa en onnistunut tekemään (ennekuin kunto loppui totaalisesti), kieltopyörähdyksen kanssakin oli kyllä päivän kovimpia aikoja. Rissa olisi kyllä jaksanut vielä, keskittyminen ihan huippua ja vauhti tuntui vain toistoissa kasvavan, upea koira!

Sunnuntaina hyppis. Sain paljon vinkkejä radan lukemiseen, onnistuneita persjättöjä ja pari peruutusta kaatumatta ;). Sain nämä treenit videolle, yllättävän hyvältä näytti: valssit oli napakoita, koira teki pienet tiet ja mie juoksin kuin pieni elukka Juhan karjuessa vauhtia. Päivän paras anti oli pyöritykset; mieti sijoittuminen sen mukaan, mihin rata jatkuu, koiran juoksulinjalle tuppaaminen, omat jalat liikkeessä koko ajan (vaikka töpöttäen), kädet lähellä vartaloa, koira napakammin lähellä, napakkaa käskytystä, palkka kädestä. Nyt treenaamaan peruskasia ja ovaalia.

Olen käynyt vuosien varrella kymmenillä ulkomaalaisilla ja suomalaisilla huippuvalmentajilla, mutta jotenkin Oreniuksen valmennus vaan tuntuu antavan eniten. Nyt itseluottamus-buustauksen jälkeen ihan himottaisi päästä kisaamaan.

No comments: