Thursday, July 19, 2007

kehuminen...

Ihan peruskoulutus on aikoinaan ollut heikonlaista ja ei-niin-johdonmukaista, Rissa on oppinut ottamaan kehun vapautuksena. Esim. kepeillä jos oikein kehuu ja kannustaa, niin todennäköisesti lopettaa pujottelun ja sujahtaa seuraavalle esteelle. Nyt kontaktitreeneissä n. 1/15 Rissa "vapauttaa" itsensä kehusta alastulolla. En ole asiasta kierroksia nostanut, en vain palkkaa. Muutenkin on oikeesti ollut vaikeaa oikea-aikainen ja Rissalle sopiva kehu kehittää kontaktilla. Nyt yritän HETI kun etutassu(t) osuu maahan kiekaista yhdenkahden tavun kehun ja vapautus nopeasti tuu-käskyllä. Eilen illalla mieheni kommentoi ikkunasta, että kuulostan kiekuessani vielä tavallistakin hullummalta ja jo naapurisovun vuoksi kehoitti palaamaan sisätiloihin.
Suusta tulee kisatilanteessa radalla muutenkin ihan mitä sattuu... Rissa ei ole ollenkaan ääniohjautuva, ei hae esteitä nimeltä (paitsi kepit välillä), ainoastaan vartalonäytöllä. Olenkin jättänyt turhina pois melkein kaikki estekäskyt, erilliset ainoastaa kepeillä ja kontakteilla. Pystyn paremmin keskittymään ohjaamiseen ja etenemis/haltuunottokäskyihin.

Äsken lelupalkalla kymmenisen onnistunutta toistoa kontaktilla. Koira olis jatkanut vielä intopiukeena, olen ylpeä itsestäni, kun maltoin lopettaa ajoissa!

No comments: