Wednesday, July 11, 2007

kontaktiestetreeniä

Viime viikolla kävimme Karpan ja Sarpan kanssa Kokkosen Tuijan kontaktikoulussa. Mulle tuli uskoa, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Katsoimme kontaktivirheet kisavideoilta ja sitten treenimäinen suoritus puomilla ja aalla. Tuija huomioi, etten pidä kisoissa kättä tukena ja käskytystä syytä toistaa alastulolla. Lisäksi saimme kaikki sapiskaa, koska käskytys ja palkkaus ei ollut oikein ajoitettua ollenkaan. Treeneissä juoksimme ohi kaikki i-h-a-n liian kauas ja sehän ei kisatilanteessa tietenkään ole aina mahdollista. Mutta pohjatyö on ollut ihan kohtuullista, nyt jatketaan, lisänä käsi ja katsekontakti koiraan (taas näitä itsestäänselvyyksiä, joita Tuija päivittelee, että pitäis itse tajuta, jaiks...)

Tuijan mielestä mun ei tarttis vaatia kisoissa Rissa on-offiin (ei ole kai ikinä kisoissa sitä tehnyt...), vaan voin itse viisaampana osapuolena päättää, koska vapautuskäsky tulee. Lisäksi mietittiin erillistä vapautuskäskyä, tuleeko liikaa muistettavaa vai voisko vapauttaa kehulla? No, nyt mennään treeneissä näin, tarvittaessa voi näitä miettiä.

Sain sen miniesteen pihalle, se on ihan huippu ja sitä ollaan rumputettu, yllättävän rankkaa minun keskittyä huolellisesti. Olen ottanut kymmenisen toistoa samaan syssyyn useita kertoja päivässä. Nyt Rissa hakee itse hyvin on-offin pihassa, kentällä jostain syystä ei, outoa. Kentällä jää jäkittämään, tarvii useita lisäkäskyjä. Eilen laitettiin namitargettia maahan, en millään vaan haluaisi siihen palata, mutta pitää muistaa ajatella, mitä Rissa tarvii, ei pelkästään sitä mitä minä haluan ;) Eilen kentällä videoitiin Rissan, Pikin ja Rillan puomia ja aata, aika kamala katsottavaa... Ihan mahdotonta näköjään mun tehdä useita onnistuneita toistoja, aina joku osa-alue jumitti:
-kun muistin tukikäden ja katseen, en muistanut HETI kehua maakosketuksesta
-kun muistin käskyttää alasalas, en muistanut katsoa koiraa vaan sitä namitargettia
-vapautin kerran kehulla
-jnejne

Ja ihan oikeesti, ei sitä edes siinä treenatessa huomannut. No okei, kriittinen raati huomasi mutta mie en uskonut :)

Tämä onkin haastavampaa ja mielenkiintoisempaa, mitä oletin. Motivaatio on kohdallaan.

No comments: