Tuesday, August 25, 2009

Hermot menee mut kunto kasvaa!

Hermot menee tohon täppää-opetukseen! Naksun unohdin alussa, jo parin päivän jälkeen, tilalle oikea-aikainen kehu. Sitten pienensin targettia, vahvistin sitä eri maastoissa ja muuta tylsää. Aloin jo häivyttämään kokonaan targettia pois kontaktilla kun koira rupes ite tarjoamaan oikeaa toinintaa, nopeasti on-offiin täppäämään tassulla.
No okei, pitäis olla kisaamatta, en ole ilmoittanut Imatran piirinmestaruuskisojen jälkeen mihinkään.
Nyt on alkanut ihme ongelmia tulemaan. Olen lähes päivittäin treenannut pihalla kontaktilla. Nostin Rissan melkein alas asti aluksi, nyt jo harjalta. Toimi hyvin, oikein ampui alas. Tein kutsumalla, lähettämällä, sivusuunnassa ja meni ok. Viikonloppuna yritti kymmeniä kertoja tulla alas sivuttain valumalla tai vaan suoraan hyppäsi alas ja kävi maahan makaamaan(?). En ole ärähtänyt enkä palkannut. Laitoin hihnaan tosin, ei ainakaan nopeuttanut ;).Tosi vaikeeta varsinkin tämä ärähtämättömyys ja tuntuu ettei toi luupää tajua mitään vaan "hyvällä".
Ihan puskasta tänään alkoi tarjoamaan täppäystä jo puol metriä ENNEN maata. Siinä kohtaa missä se kisoissa jää junnaamaan (jos jää junnaamaan). En palkannut ja laitoin melkein alas asti. Rissa paukutti siinä kontaktialueella tassulla, ei mennyt alas asti, ei vaikka targetti oli siinä ihan eessä ja mulla oikein makkaraa! Tarjos sitä ennakointia pari kolme kerta, pidin tauon ja sama laulu jatku. Otin sit vaan targettia ilman kontaktiestettä, meni hienosti, mut ärsyttää kun ei tule edistystä ollenkaan...

...toisin kuin juoksukoulussamme ;). Yhdeksäs päivä ja en ole lintsannut yhtään! Treenipäiviä olen joutunut työkiireiden vuoksi vaihtelemaan. Nyt jo tuntuu ihan himpun verran helpommalta toi hölkkääminen (ihan sen himppun verran vaan).

No comments: