Friday, July 02, 2010

Pentutreeniä

Ryynin kanssa haluaisin välttää turhat tekniikkaongelmat ja alusta asti ottaa tarkemmin. Varovasti olen aloittanut sylkkäreistä, kivasti kääntyy pieni. Tänään alotin täppää-treenin, hyvin Ryyni hiffasi, mitä haluan. Aluksi siis Ryynin pitää tassulla täpätä muovilätkää. Naksun sijaan käytin pelkkää jess-kehua. N. kymmenellä satunnaisella osumalla (eli lätkä maassa, mulla nami nyrkissä ja vaan venasin koska tassu osuu lätkälle) alkoi itse tarjoamaan jo tassulla täppäämistä (sitä ennen nokkimista ja tuhahtelua ja miljoonaa muuta...). Yritän saada siitä ylikylänkivaa, että sinkoaa sille lätkälle tulisella tunteella. Kun tämä toimii missä vaan on tarkoituksena siirtää tulinen täppäys maassa olevan laudan päähän. Ja tehän tiedätte miten tämä laulu jatkuu!

Mökillä ollaan otettu Marjon ohjein tunnistuskapula- ja noutokapula-treeniä pienimuotoisesti (vaikkei tästä taidakkaan toko-koira tulla...). Paikallaan olo treeni on hyvällä mallilla, kymmenisen sekkaa jaksaa jo.

Ryyni hengailee mökillä kuin kotonaan ja on ajoittain rasittavan osallistuva ihan jokaisen koiran ja ihmisen mielestä. Välillä tuntuu, että mökillä olis kymmenen ryyniä, niin tiuhaan kuuluu pitkin tonttia niin monen ihmisen suusta:"Ryyni pois! Ryyni irti! RYYYNI EII!" Useimmiten se on kyllä ihan kiltti ja ottaa relana laiturilla aurinko niinkuin kunnon parsontytön kuuluukin ;)

No comments: